Vi står og mangler folk til hovedbestyrelsen og dermed som bonus kan skrive bestyrelsesarbejde
og frivilligt arbejde på CV'et  -  Er du interesseret ? - venligst kontakt os  -  khif@khif.info

Information

Alle hold træner i gymnastiksalen på Lille Bavnehøj Skole (Kolt Skole), Kolt Østervej.
Træningen for holdene, der løber over hele sæsonen 2017-2018 starter i uge 36 (mandag
den 4. september), og sidste træning er i ugen før påske.
Øvrige hold, som har opstart flere gange i løbet af året; se opstartstidspunkt for hvert
enkelt hold i beskrivelserne.

Børnegymnastik 4-6 år

På børnegymnastikholdet for de 4 - 6-årige, er rammerne sjov og leg.

Der vil i legene blive lagt fokus på, at børnene bliver bevidste på deres kroppe i form af balance, koordination og krydstræning. Der vil både forekomme boldspil, redskabsgymnastik og sanglege.


Jeg har selv dyrket gymnastik som barn og er ny som træner. Jeg vil så vidt muligt forsøge at strukturere træningen med en start- og slutøvelse/-leg og ofte gentage øvelser og lege, så børnene føler sig trygge og glade.


Jeg glæder mig meget til at møde jeres dejlige unger!

Cirkeltræning

Styrke, puls, smidighed. Blandet sammen på et hold.

Vi arbejder i grupper med ca. seks mand i hver og træner i 45 sek., hvor man derefter bevæger sig videre i seks stationer; gerne 2-3 omgange.

Men – nogle gange er træningen noget helt andet, dog stadig styrke osv. Alle kan være med; høj som lav – nybegynder som rutineret. Vi bruger mest vores egen vægt til styrketræning.

Yoga

Smidighed, afstressende, balance, vejrtrækning, udstrækning.

Holdet er for begyndere, vi laver basisøvelser med kombination af vejrtrækning. Alle kan være med. Yoga handler om at mærke sig selv og sin krop, mere end det handler om, hvem der er mest smidig...

Forældre/barn

Sang, leg, hop og dans – det velkendte kombineret med udfordringer for alle.

 

Pilates

Få bedre balance, større styrke og bliv mere smidig! Pilates er øvelser, som foregår i langsomt tempo, liggende, siddende og stående, med eller uden redskaber, og som følger åndedrættet. Giver generel styrkelse og smidiggørelse af din krop.

Pilates blev skabt for små 100 år siden af Joseph H. Pilates. Skabt at en mand til mænd, men med årerne er det mest kvinder, der har trænet det. Dette er heldigvis ved at ændre sig igen, idet flere og flere mænd har genopdaget effekten af, at når den dybe muskulatur er stærk, og og de er lidt smidige, kan øvrige motionsformer udføres endnu bedre.

Overordnet styrker pilates mave, ryg, smidighed, styrke og stabilitet i hele kroppen. Yderligere styrker pilates-øvelserne hele bækkenbunden, hvilket er en stor fordel for både mænd og kvinder, i alle aldre.

Pilates bruges af mange til både velvære og genoptræning efter evt. skader og sygdom – en meget effektiv måde at holde sig i form og i balance på.

Puls, styrke og stræk

90 minutter med en kombination af pulstræning i starten af timen, styrke af hele kroppen og grundig udstrækning til sidst. Øvelserne vil delvist variere fra gang til gang, så der sikres noget for enhver smag, og alle kan være med.

Søndagstummel

I løbet af sæsonen bliver der lavet søndagstummel – formiddage med fart og udfordringer for tumlingerne fra ca. 4-6 år. Datoerne annonceres løbende i sæsonen, så husk at følge med :)

Efterfødselstræning – begyndere

Vil du hjælpe kroppen i gang igen efter fødslen og den første tids udfordringer med den lille ny? Så er efterfødselstræning en rigtig god start!

Line vil tage udgangspunkt i opstrammende øvelser, hvor kroppen har det største behov efter en fødsel, dvs. omkring bækkenbundsmuskulaturen og core, bl.a. med inspiration fra pilates og yoga. Disse øvelser suppleres med let kredsløbs- og muskeltræning samt let og effektiv afspænding og udstrækning. Så er du klar til endnu en uge med ammestillinger og babyløft, der måske er knap så fornuftige, som de burde være!

Intensiteten øges gradvist i løbet af forløbet.

Line vil hjælpe jer alle med at lære at lave øvelserne korrekt, så I får mest muligt ud af træningen og evt. selv kan supplere med øvelser derhjemme, når I alligevel ligger på gulvet med den lille.

Der er selvfølgelig plads til jeres baby, og skal der ammes/gives flaske, pusles og puttes, gør I bare det under træningen.

For hvem?   Du har født inden for de sidste uger/måneder, og er klar til den første træning efter fødslen.

Opstart den 8. august. Næste hold starter efter efterårsferien.

Efterfødselstræning – øvede

Der arbejdes videre med opstrammende øvelser for bækkenbundsmuskulaturen og core, med kredsløb og muskler samt med afspænding og udstrækning som beskrevet for begyndere. Babyerne er efterhånden gode træningskammerater og kan bruges i øvelserne – så bliver mor stærkere og babyerne udvikler sig motorisk, og mor og barn har sjov og hygge sammen.

Intensiteten øges gradvist i løbet af forløbet.

Der er selvfølgelig plads til jeres baby, og skal der fodres, pusles og puttes, gør I bare det under træningen.

For hvem?   Du har født for ca. tre måneder eller længere siden og har måske allerede trænet, fx efterfødselstræningshold, efter fødslen, så du har styr på de grundlæggende øvelser for bl.a. bækkenbund og mave.

Opstart den 11. august. Næste hold starter efter efterårsferien.

Gymnastik sponsorer

Nyt klubhus

Indsamlet beløb til klubhusbyggeriet 
kr. 873.583,-