Slyngetræner

TRX træning eller slyngetræner er et træningsredskab der effektivt kan træne hele kroppen.
TRX træning er især effektivt til at træne core stabilitet og styrke, men kan også anvendes til en effektiv styrketræning.
TRX står for Total Resistance exercises. 

Se alle øvelser på videoen, og få en beskrivelse af hver enkelt øvelse nedenfor

 1. Jump squats: læn dig bagud og lad slyngen være spændt ud, hop så højt du kan og kom helt ned med bagdelen
 2. Pistol squats: igen skal der laves en squat, men denne gang kun på det ene ben, se om du kan strække modsatte ben frem foran dig. Her er der masser af vægt på dit ene lår, skift ben.
 3. Pistol jumpsquats: en kombination af de to ovenstående. Lav stadig en et-bens squat, men denne gang hopper du fra det ene ben og over på det andet.
 4. Biceps: denne kan godt være lidt teknisk svær. Læn dig bagud, hold albuerne helt stille og kør hænderne op til skuldrene, samtidig med du trækker skuldrene op mod hænderne. Stræk armene og bøj igen
 5. Pull ups: træk brystet op imellem dine hænder, albuerne skal så langt bagud og ud til siden som muligt
 6. Push ups: vend dig om, nu skal brystet ned mellem hænderne og albuerne skal igen så langt bagud og ud til siden som muligt.
 7. Triceps: læn dig forover og hav hænderne samlet. Hold albuerne helt stille og stræk armene over hovedet og bøj tilbage igen, så hænderne kommer om mod døren. Brug mavemusklerne til denne øvelse
 8. Bækkenløft med knætræk: så skal du ned og ligge på ryggen med fødderne i håndtagene. Løft dig op, så du ligger på skuldrebladene og spænder i bagdelen. Træk knæene ind mod brystet og stræk igen.
 9. Samle og sprede: bliv liggende på samme måde, men spred benene og saml fødderne igen 
 10. En kombination af knætrækket og samle og sprede: siger næsten sig selv, lav et træk med knæene op mod brystet, stræk ud igen, spred fødderne og samle dem igen.
 11. Planke med knætræk: så skal du lige vende, så maven peger nedad. Støt på enten hænder eller albuer, og træk dine knæ ind mod brystet, stræk dig ud igen.
 12. Skrå knætræk: samme øvelse, men nu trækker du bare skråt, dvs. op til den ene albue og derefter den anden
 13. Skiftevis træk med knæ: planke, hvor du trækker højre knæ op til brystet, så venstre. Skift så hurtigt du kan
 14. Sprede og samle: planke, hvor du kører fødderne fra hinanden og samler igen
 15. Fra albuer til hænder i planken: uha denne er hård. Du skal fra en albueplanke op i en planke på hænderne og ned igen. Prøv den, der skal virkelig bruges nogle kræfter her.

Sponsorat fra Apuls.dk 

Powerband

Elastikkerne kan benyttes til ekstremt mange forskellige øvelser som  eksempelvis pullups og strækøvelser. Enhver kan tage en pullup med den rigtige  hjælp fra en PowerBand elastik.

Holdbarheden på cPro9 Crossfit PowerBand træningselastikken er enormt høj og du kan benytte dem tusindvis af gange, uden at det vil kunne ses. 

Jo tykkere din Crossfit PowerBand træningselasik er, jo mere hjælp vil den give dig i pullups.


Specifikationr:
cPro9 Crossfit PowerBand Træningselastik Niveau 2 1,3cm X-Light, Rød
cPro9 Crossfit PowerBand Træningselastik Niveau 3 2,2cm Light, Sort
cPro9 Crossfit PowerBand Træningselastik Niveau 4 3,2cm Medium, Lilla
cPro9 Crossfit PowerBand Træningselastik Niveau 6 6,4cm X-Hard, Blå

 

Sponsorat fra Apuls.dk  -  

Datablad 

Balance

Træn balancen med effektive balanceøvelser.
Det er vigtigt, at du træner din balance, især hvis du har problemer med dine led på – det forbedrer musklernes samarbejde omkring det enkelte led. Jo stærkere dine muskler omkring leddene er, jo bedre beskytter de dine led.

Vær opmærksom på smerter og ubehag.
Hvis du har problemer med din balance, anbefaler vi, at du bliver undersøgt af din læge eller din fysioterapeut, inden du går i gang med øvelserne. Får du ondt eller bliver utilpas, når du udfører en bestemt balanceøvelse, skal du straks stoppe. Gå dog gerne videre til de næste øvelser.

Træn din balance dagligt.
Det tager ca. 15 minutter at gennemføre balanceøvelserne. For at opnå det bedste resultat, skal du træne én gang dagligt.
Du kan begynde med øvelse 1 og 2. Når du har fået en bedre balance, kan du fortsætte med øvelse 3, 4 og 5.

Balanceøvelser på film – sådan træner du bedst din balance (Kilde: iflg. Giftforeningen):
https://www.gigtforeningen.dk/et-sundt-liv/motion-og-traening/oevelser/balance/
Vælg "Balanceøvelser 1", "Balanceøvelser 2", "Balanceøvelser 3", "Balanceøvelser 4", eller "Balanceøvelser 5"
og tryk på afspil-knappen.

Se vedhæftede pdf-dokument

som viser/beskriver øvelser med Balance-pude (pdf)

Siddecykel ("Sofa-cykel")

Spirit CR800 er en siddecykel i høj kvalitet, med et tungt svinghjul på hele 13,5kg samt et bredt udvalg af programmer og funktioner med op til 40 niveauer af modstand.

Cyklen er lavet med indbygget generator, hvilket vil sige, at strømmen bliver produceret når der cykles. Det er derfor ikke nødvendigt at koble den til strøm.

Den store LED skærm viser alle nødvendige informationer under din træning, som tid, hastighed, kalorier, puls m.m. Skærmen er nem at betjene fra siddende position.

Spirit CR800 er meget komfortabel med de bløde skumpuder i sædet og i ryggen. Det er nemt og intuitivt at justere sædet fra den siddende position, med de gule håndtag, som er placeret foran sædet. Der kan skiftes mellem 12 positioner.


Sædet er ikke det eneste, som er gjort ekstra komfortabelt. Også pedalerne er polstret, for at give en mere behagelig oplevelse og for at undgå at give ømme og trætte fødder. Samtidig er pedalerne lavet med en 2 graders indadvendt hældning, som får dig til at sidde mere ergonomisk korrekt på cyklen under din træning.

Siddecyklens store udvalg af programmer gør det muligt at udfordre en bred målgruppe af motionister, og gør den derfor ideel til brug i fitnessrum og lignende. Programmerne består bl.a. af fat burn, cardio, hill, strength og interval.

"Cooling Fan" er installeret oven over LED skærmen, som giver dig mulighed for at få blæst kold luft ud, så du kan holde længere i din træning.

Se evt. video:

Mave-bænk

Mave-bænk (Sit up bench) er det mest almindelige og hyppigt brugte træningsudstyr. Den er tilgængelig i næsten alle sportscentre eller fitnesscentre, da bænken kan bruges til forskellige øvelser. Den er nyttige til både begyndere eller avancerede bruger. De hjælper med at styrke kernens muskler.

Vil du gerne have en fladere mave og en flottere krop så er denne mave bænk et godt alternativ.

1.) Lig med ryggen på bænken.

2.) Placer dine fødder under fodpuderne og hold armene hen over brystet, se på loftet og knap. Når du cruncher op, løft dine skuldre ud af bænken, så du ikke løfter din nedre del af bænken.

3.) Hold stillingen i 30 sekunder. Sænk dig selv og kom tilbage til startpositionen. Kontrollerede bevægelser er nøglen til styrkelse af kerne muskler såsom rectus abdominis, side abs og obliques.

Sommerfuglpositionen

Mange af os danskere bruger meget af vores tid på at sidde. Mange af os har kontorjobs, og det er ikke ualmindeligt at føle smerte eller stivhed i nederste del af ryggen efter en lang uge i kontorstolen.

Dette ubehag, der kan mærkes i underkroppen, kan skyldes, at arvævet i kroppen er presset.

Men du behøver ikke nødvendigvis at bære disse plager over længere tid. Der er mange metoder, du kan forsøge at lette smerten med, og vi viser dig, hvad der vil være en meget effektiv måde at prøve.

Metoden er at sidde ned på rumpen, mens du strækker benene foran dig. Desuden placerer du dine ben, så dine såler møder hinanden.

Træk derefter dine ben ind mod dig selv, så du sidder som vist på billedet ovenfor. Nu skubber dine lår ned til gulvet.
Hold trykket i ca. 30 sekunder og slip igen. Men husk, at hver gang du udfører øvelsen, så prøv at holde trykket i længere perioder.
Målet er at holde stillingen i fem minutter.

Øvelsen er nok kendt for mange kvinder. Øvelsen kaldes sommerfuglspositionen, og bruges ofte til gravide kvinder.

Hvis du lider af alvorlige rygproblemer, skal du søge professionel hjælp, men det skader ikke at prøve denne metode, som millioner af mennesker har haft glæde af!

Stræk-øvelser, iskias-smerter.

7 strækøvelser som lindrer ryg- og nervesmerter på ingen tid.

En irriteret iskiasnerve kan forårsage ekstrem smerte i ryggen og benene, og de flest mennesker kommer til at stifte bekendtskab med det gennem livet, nogle betydeligt mere end andre. At være besværet af iskiassmerter kan være så smertefyldt, at den forstyrrer hverdagen, derfor vil jeg give et lille tip om disse syv øvelser som lindrer smerten. 

Først og fremmest skal vi fastlægge, hvad iskiasnerven er for at forstå, hvad der forårsager smerten. Iskiassmerter får du, når iskiasnerven er i klemme, hvilket skaber jagende smerter i bagdelen og benene, nogle gange så kraftige at du ikke kan gå. 

Ifølge Ischiasspecialisterna så kan iskiassmerter forårsages af skader, infektioner,
muskelproblemer eller lignende, andre gange er årsagen uklar. Men inden du gør noget andet – prøv disse magiske øvelser. 

Se vedhæftede pdf-dokument som viser/beskriver øvelser som lindrer ryg- og nervesmerter

Trænings-bånd

Trænings-bånd.

Træningsbånd er produceret af latex (naturgummi).
Træningsbånd er velegnet til styrketræning af både over- og underkroppen.
Kan anvendes i forskellige opvarmningsøvelser og ryg-, styrke-, udholdenhed- og balanceøvelser.
Træningsbånd udfordrer din styrke, udholdenhed og balanceevne på en anderledes og mere dybdegående måde.


Se vedhæftede pdf-dokument som viser/beskriver øvelser for Trænings-bånd

 

Træningsmåtte, sort

Sort træningsmåtte 181x61x1,5 mm.

cPro9 Træningsmåtte med dimensionerne 180x60x1,5cm.
Den store tykkelse på 1,5cm gør at du altid vil ligge komfortabelt, selv efter mange mavebøjninger.

Længden på 180cm gør at den kan benyttes af enhver - uanset hvilken øvelse du skal udføre.
Træningsmåtten er udført i et kraftigt sort materiale, som gør at den vil se pæn ud i ethvert fitnesscenter.
Den totale vægt på cPro9 Træningsmåtten er 1,4kg.

Sponsorat fra Apuls.dk

Datablad

Forrige Næste

Fem FITNESS-råd

 1. Få lagt et træningsprogram med hjælp fra en instruktør.
 2. Træn med en makker. I kan motivere hinanden og gribe ind, hvis vægten bliver for tung.
 3. Hvis noget føles for tungt, så gå et vægttrin ned. Pres ikke kroppen for hårdt.
 4. Træn ikke den samme muskelgruppe to dage i træk. Det er bedst at vente 48 timer mellem træningen.
 5. Husk væske og træn ikke, når du er alt for sulten.

Borg-skalaen

KHIF Kunstgræs project 

Facebook: Fitness• Hold orden i lokalet •

HJÆLP os med at holde orden i lokalet samt overholde "Husets regler".

 

Ordensregler

 

F I T N E S S  -

- holder dig i form !!!

Cirkeltræning (eksempel)

      

Facebook: KHIF


 Ny tilbygning
Fitness-lokale

 

Mange billeder